Wednesday, September 28, 2005

TUTORIAL MP3


CD DALAM FORMAT MP3, IANYA BOLEH DIMAINKAN MELALUI KOMPUTER DENGAN SOFTWARE REALPLAYER ATAUPUN WINDOWS MEDIA PLAYER. DENGAN MENGGUNAKAN REALPLAYER ANDA BOLEH MEMILIH MANA-MANA KULIAH TERTENTU KEMUDIAN DIPINDAH (BURN) DALAM FORMAT CD AUDIO DAN DIMAINKAN MELALUI CD PLAYER BIASA. CD DALAM FORMAT INI JUGA BOLEH DIMAINKAN MEMALUI MANA-MANA DVD & VCD PLAYER YANG MEMPUNYAI FORMAT MP3.MULTIPURPOSE MP3 PLAYER( THUMB DRIVE/RECORDER/MUSIC & ETC)


FILE DARI CD MP3 BOLEH DI TRANSFER KE MP3 PLAYER MELALUI KOMPUTER, DENGAN MENGGUNAKAN EARPHONE ANDA BOLEH MENDENGAR SEMUA KULIAH-KULIAH DI DALAMNYA. BIASANYA MP3 PLAYER DALAM KAPASITI 256MB BOLEH MEMUATKAN KULIAH SELAMA 16 JAM.MP3 CONVERTER, IANYA DIREKA KHUSUS UNTUK MENDEBGAR KASET DI DALAM KERETA. SAMBUNG PERALATAN SEPERTI DITUNJUKKAN KEMUDIAN DIMAINKAN MELALUI KASET KERETA. IANYA AMAT MUDAH SELURUH KULIAH DAPAT DIDENGAR BERSAMA.

KENAPA KITA PERLU MANFAATKAN TEKNOLOGI MP3.

Kulian-kuliah ilmu agama terlalu banyak sekarang ini. Ulamak-ulamak Salaf terpaksa menulis satu persatu perkataan guru-guru mereka. Kita juga mesti melakukan perkara yang sama bagi menyamai displin mereka, tetapi dengan kaedah dan teknologi yang lebih canggih. Kuliah-kuliah yang berselerak dimerata tempat boleh dikumpul dalam masa yang singkat. Sekiranya format kaset dan CD Audio dipakai ianya melibatkan belanja yang tinggi.

Dengan MP3 kita menghimpun sekitar 12 jam kuliah dalam satu CD (compact disc) iaitu seminima 8 kuliah. Dalam format biasa mengkin anda terpaksa berbelanja sekitar RM50.00 untuk membelinya. Tetapi dengan MP3 anda hanya berbelanja hanya sekitar RM10.00.

Kami di dakwahniaga telah menghimpun kuliah bulanan Dr.Mohd.Asri selama sebulan (setiap bulan)kemudian dikeluarkan semula dalam bentuk MP3. Sekiranya anda menguasai teknologi ini, hampir tidak ada kuliah yang anda ketinggalan.

KOLEKSI MP3
1. Kuliah bulan Julai
2. Kuliah August dan September
3. Kuliah Ayatul Ahkam (koleksi)
4. Fiqh Manhaji Jilid 1 (koleksi)
5. Sahih Bukhari

Juga dari Ustaz-ustaz yang lain seperti Ust.Abd.Rasyid, Husin Yee dan lain-lain.

(Hubungi kami sekiranya anda bermasalah dengan penggunaan MP3) Talian: 019-5551234 atau dakwahniaga@yahoo.com.my

0 Comments:

Post a Comment

<< Home